Po izveštaju poslovanja za 2021. godinu, neko iz rukovodstva Direkcije za javni prevoz je primao platu malo veću od 150.000 dinara, i to neto. Sa druge strane, najniža plata u rukovodstvu u 2021. godini bila je malo više od 140.000 dinara.

Ovo su sve zvanični podaci u planovima poslovanja, koje niko do opozicionih odbornika ne čita, kao ni bilo koji novinar u Nišu. Podaci se nalaze u skupštinskom materijalu, koji je javno dostupan.

Interesantna je činjenica da je najniža plata u rukovodstvu Direkcije skoro 145.000 dinara.

Direkcija je u prethodnom periodu odbila da dostavi podatak o visini plata rukovodiocima, pozivajući se na “zadiranje u privatnost”, što je modus operandi svih “državnih i lokalnih ustanova” kad žele da sakriju podatke.

Po rečima Gradonačelnice Dragane Sotirovski, u 2022. godini, planirano je smanjenje i limitiranje plata rukovodiocima i direktorima, pa će maksimalna plata da bude 135.000 dinara. Sa druge strane osobe koje su upoznate sa sindikalnim pravima zaposlenih pojasnile su da se sve to može lepo kolektivnim ugovorom sredtiti ali da nema volje, već se smao političkim naredbama limitiraju rukovodioci koji “ne smeju da pisnu”.

Uživajte u slikama Odbornika u Skupštini grada Niša, mahom isti su zapošljeni po javnim preduzećima. Možda prepoznate nekog…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.