Prekršajni sud u Nišu, odbacio je prekršajnu prijavu protiv Jelene Milošević iz Stranke slobode i pravde za učestvovanje na ekološkim protestima u decembru mesecu 2021. godine u Nišu. Policija je Jeleni Milošević napisala prijavu zato što je kao pešak koristila kolovoz za kretanje u toku protesta i teretila je prekršajno po ZOBS-u.

U dokumentu koji smo dobili na uvid, kao i spisima predmeta, vidljivo je da je Milošević bila navodno prepoznata od strane policijskih službenika, ali se ne zna na koji način jer nije legitimasana na licu mesta. Na zahtev Prekršajnog suda da se predmet dopuni od strane Policije, ista nije dopunila dokumentaciju na vreme, pa je i prekršajni nalog odbačen a postupak obustavljen.

Jelena Milošević je izjavila da postoji još jedan postupak za navodno organizovanje protesta, koji je dobio i Đorđe Stanković iz Narodne stranke, o čemu smo pisali u ovom tekstu.

Policija

U prekršajnoj prijavi se vidi da je policijski major Marko Petrović stoji iza prijava tako što je ličnim opažanjem okrivljenu prepoznao, dok policajac pozornik Miloš Jovanović je navodno sastavio prekršajni nalog, što se vidi iz spisa predmeta.

Milošević pojašnjava da predmet ima diskutabilan svaki segment u pravnom smislu, i da je u svakom slučaju morao da “padne na sudu”. Pojasnila je i da je samo utvrđivanje identiteta nje kao osobe koja je “prekršila zakon” potpuna zloupotreba i ruganje pravnoj državi, i nema sumnju da je policija radila po direktivi iz Beograda.

Author