Službena škoda je direktorku Svetalanu Mitić, po podacima do kojih je došla redakcija, krajem aprila meseca 2022. godine vozila na Ohrid u privatne svrhe. Za službenu škodu je kupljen i zeleni karton koji je plaćen od strane Pčelice. Službena škoda po našim izvorima, je prvo odvezla direktorku, pa se za nekoliko dana vratila u Ohrid da direktorku Mitić vrati za Niš.

Luksuzna službena Škoda Pčelice se koristi i u privatne svrhe

Direktorku Svetlanu Mitić smo pitali telefonom da li je ona išla na Ohrid službenom škodom, na šta nam je rekla da “nema komentar”. Pitali smo je i da li je možda neko drugi išao na Ohrid istim vozilom ako ona nije išla, na šta je ona odgovorila da “ne može da prati šta rade svi radnici”.

Predočili smo joj i da imaju samo jedno vozilo luksuznog tipa koji ona koristi kao direktor ustanove, kao i da je izdavanje “zelenog kartona” indikativno samo kad se ide u Makedoniju, na šta nam nije dala odgovor. Pojasnili smo joj i da imamo sve podatke kada je vozilo napustalo i varaćalo se u zemlju, dok smo joj pojasnili i da imamo dokumenta koja potvrđuju kupovinu Zelenog kartona od strane ustanove za službenu škodu Pčelice.

Faktura koja glasi na Pčelicu za izdavanje Zelenog kartona za službenu Škodu

Kao i u više navrata do sada, direktorka Mitić je ostala pri mišljenju da “radimo za neke koji hoće da nanesu zlo ustanovi” i da stvari nisu takve kakve su nam prezentovane.

Jelena Milošević (SSP) ima detaljne operativne podatke o putovanju direktorke Mitić.

Podatke o celom slučaju potvrdila nam je i Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde, ali nam je i dopunila podatke sa detaljima o samom slučaju iz svojih izvora.

Imam pouzdane informacije da je direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić koristila službenu škodu za privatno putovanje na Ohrid tokom uskršnjih praznika. Znam kad su je odvezli škodom na Ohrid, kada su išli po nju, ko je vozio, čak i da je korišćen tag za plaćanje putarine sa drugog službenog vozila – pežo. Imam fakturu izdatu za zeleni karton za škodu. Svetlana Mitić mnogo toga mora da objasni, ovo je samo jedna u nizu afera koje mesecima pa i godinama unazad potresaju “Pčelicu”. Neće mi biti teško da iznosim jednu po jednu, sve dok gradski oci i majka ne shvate da je krajnje vreme da se pozabave “Pčelicom” koja brine o 6.500 hiljada mališana i koja pod vođstvom sadašnjeg rukovodstva nepovratno srlja u propast.

Sve ove navode koje je iznela Jelena Milošević, kao i informacije i podatke do kojih smo kao redakcija došli,  predočili smo i direktorki Svetlani Mitić u telefonskom razgovoru, ali je njen komentar i dalje bio:

“nemam komentar”.


Ukoliko vam se sviđaju naši tekstovi, pomognite redakciji deljanjem i lajkovanjem istih na društvenbim mrežama.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.