Uništena podloga ubrozo po otvaranju

Ponos Većnika za sport i Gradonačelnika, kompleks Rovče, ubrzo posle puštanja u rad počeo je da pokazuje nemar institucija kao i loše ponašanje građana.

Da li znate neki nov teren za sport dece i građana da je napravljen sem terena u Brzom Brodu?

Da li znate neku novu salu za fizičko vaspitanje? Nekad je neko pravio bar balon sale i terene sa veštačkom travom, iako su propali, neki su bar niknuli negde.

Branislav Kačar
Branislav Kačar, Većnik za sport, glavni za projekat Rovče

Rovče nikad nije doživelo najavljene sadržaje i neke druge faze uređenja, pa je atletski deo ostao nedovršen, a planovi za dodatne sportove nikad nisu zaživeli. Umesto svega toga, održano je nekoliko turnira u malom fudbalu i košarci za mlađe uzraste, i toliko o tome. Pare potrošene, slikali su se svi koji su trebali, Većnici, čelnici Sportskog saveza i raznih klubova, koje vezuju enormno veliki budžeti  dok je rad na terenu “samo da se slikamo” nivo,  sa malo uspeha i kvaliteta, kao posledica bliskosti ovoj i prethodnoj vlasti. U ovom kompleksu nema nigde video nadzora, vidi se nebriga institucija, odsutstvo bilo kakvog sistemskog rešenja i održavanja.

Kačar, Većnik za sport, najavljivao je preko 15 novih terena pored Rovčeta, dok je u  Rovčetu najavljivao Odbojku na pesku, terene za Fudbal i dodatne sadržaje.

Ispod uništenih tribina prostor je samo i jedino postao javni WC.

Velike su bile priče čelnika i poznatijih sportista i stručnjaka, koji su uvek samo zbog partikularnih interesa u sportu(čitaj u parama) bili promoteri svega i svačega, da bi na kraju sve ovako završavalo. Bilo bi potpuno opravdano da sledeća vlast napravi opet projekat revitalizacije već revitalizovanog projekta, da se unapred poznate firme nađu na tenderu, na promociji oni koji su aplicirali za projekte, a mediji koji dobijaju velika sredstva da opevaju to preko svojih kanala. I uvek ista priča “enormnog uspeha i brige čelnika o sportu i mladima”.

Evo još nekih detalja u slikama:

Svaka vlast je imala objekte koje pravi, koji su za svaku vlast bili spomenici ljudskoj gluposti, napravljeni su samo da bi bili napravljeni, da se slikaju, obećavaju, lažu, i naravno najbitnije, da se potroše pare. I ova vlast nam ostavlja podsetnike “vizije i misije” idejnih vođa.

I naravno, Hvala im što postoje!

Author