U Dušanovoj ulici pauk služba Parking servisa u svom redovnom podizanju vozila koje nikom ne smetaju, nisu skupa, besna i od poznatih pojedinaca, uspela je da ogrebe susedno vozilo pri podizanju, što se vidi na snimku na 55. sekundi videa koji smo napravili za Nišku Inicijativu.

Građani koji su bili u blizini i kojima je takođe Pauk podizao vozila u prethodnom periodu, kažu da nemaju gde da parkiraju a da tu žive i da je parking koji imaju u blizini mali i ne baš dobro uređen.

“Puno stanara ima u zgradama ovde, jako malo parkinga, svakog dana navodno neko zove pauka da nam diže vozila, znate li koliko će sada da košta ovo podizanje vlasnika?”

Oštećenje na vozilu koje su napravili radnici parking servisa
Oštećenje na vozilu koje su napravili radnici parking servisa

 

Pri samom podizanju vozila, radnici Parking servisa su uspeli da ogrebu susedno vozilo zbog nepažnje i nemara. Naravno nastavili su da rade kao da se ništa nije desilo. I pored upozorenja su otišli sa lica mesta. Komentar građanina je bio “šta li rade kad ih ne gledamo i ne vidimo?”

 

Vozilo koje nikom ne smeta
Vozilo koje nikom ne smeta

Vozilo koje je podignuto nije nikom smetalo, nije stajalo na taktilnoj stazi, već su po utvrđenom običaju obilazili i gledali koga mogu da “podignu i olakšaju vlasnika za jedno 15.000 dinara” koliko košta kazna i “usluga podizanja ovog vozila”.

Inače Parking servis naplaćuje uslugu podizanja vozila po kilaži, tako da su sva vozila od klase Golfa po težini, već u skupljoj kategoriji. Kazna za nepropisno parkiranje je 5000 dinara, a ukoliko kaznu platite u roku do 8 dana, platićete upola cene, tj “samo” 2500.