Tribina

Tribina “Srbiju vam ne damo” održana je u punoj sali Simfonijskog orkestra u Nišu, gde su se tri opoziciona poslanika obratila okupljenima na temu slobode, izbora, medija, institucija i kurupcije u našem društvu.

Tribina je bila nastavak aktivnosti i zajedničkog rada Srđana Milivojevića (DS), Miroslava Aleksića (Narodna stranka) i Aleksandra Jovanovića Ćute (Ekološki ustanak), koji su poznati javnosti kao jedni od poslanika opozicije koji se pojavljuju na mestima gde građani imaju problema sa realnim životom u Srbiji i institucionalnim propustima. Sa njima na terenu su najčešće i nekolicina poslanika Dveri, drugih opozicionih pokreta i stranaka ali i aktivisti raznih organizacija.

Ideja tribine je da Nišlije čuju da ima nade za ovu zemlju, da ima onih koji ne odustaju i koji se bore sa njima u prvim redovima, pojasnio je Aleksandar Jovanović Ćuta u izjavi za Nišku inicijativu.

Srđan Milivojević je istakao da “nisu svi baš isti kao što se plasira u medijima” po pitanju političkog delovanja, rada u parlamentu, ali i van njega. Milivojević je imao nastup kakav je već viđen i u republičkom parlamentu. Pozvao je građane da se slobodno pobune protiv univerzalne nepravde koja je postala standard u Srbiji.

Tribina
Zainteresovane Nišlije napunile salu Simfonijskog orkestra u Nišu

Miroslav Aleksić je izneo svoje viđenje organizovanog kriminala i vlasti, kao i sinergije istih, kao i analizu nekolicine zakona koji se donosi na štetu građana, ali i pojasnio koliko predloga koje su poslanici opozicije imali, nisu mogli ni da budu predloženi Vladi i ministarstvima.

Na kraju tribine, usled nedostatka vremena za sva pitanja koje su građani imali, ali i jako puno želje da se ispriča sve što je očigledno mučilo građane, poslanici su imali neformalan deo tribine u kome su razgovarali sa svim prisutnima.

Jedna od tema su bili mediji, finansiranje medija i sporne privatizacije medija u Srbiji. Dotakli su govornici i temu ubistva Slavka Ćuruvije.

Tribina “Srbija nije na prodaju” održana je 22. aprila na “Dan planete zemlje”.