Amonijak u Pirotu

Niški vodovod je zvanično potvrdio da je voda za piće koju koristi Nišlije ispravna i bezbedna za korišćenje. Pored uzorkovanja vode na dva sata, uzorkovali su vodu i iz Nišave u području vodozahvata i u tim nalazima nisu našli povećan nivo bilo koje supstance.

Iz ovog preduzeća kažu da je vodovod “preventivno zatvoren” jer tako je bilo “najsigurnije” postupiti u datom trenutku, naročito posle akcidenta u Pirotu koji je uzvodno od Niša.

Na svaka dva sata će se i na dalje uzorkovati voda, uveravaju iz tehničke službe da je sigurna za piće i upotrebu.

Iskliznuće i situacija sa amonijakom koji curi iz cisterni i dalje nije rešena, dok su kolege novinari iz Pirota, sa portala Pirot plus online, izveštavali sa lica mesta pokazujući da ustvari sve izgleda isto kao i sinoć kada je došlo do iskliznuća cisterne-vagona.

Amonijak curi iz cisterne
Pored curenja gasa, niški vodovod uverava da je voda ispravna

U Pirotu je proglašeno vanredno stanje, po informacijama sa terena i dalje postoji “neki oblak dima” dok su novinarmi u samom gradu date informacije da u merenjima nema nikakvog zagađenja.

Tigar Tyres fabrika neće raditi do nove godine zbog sopstvenog rasporeda rada, kako saznajemo iz nekih izvora.

Goran Vesić, Ministar infrastrukture, uverava javnost da je situacija pod kontrolom, ali da nije gotovo saniranje posledica, pa da u skladu sa tim treba biti pažljiv.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.