U ulici Jovana Ristića od kako je napravljena Luk Oil pumpa na lokaciji starog “Feroksa”, nema više stanice za građane. Građani koji su nam se javljali kao i građani koje smo zatekli na licu mesta su izrazili nezadovljstvo sa time što čekaju autobus bez bilo kakve stanice, klupe, stajališta…

Stanica koje nema
Stanica koje nema

 

Očekivalo se da će posle ugradnje novih “pametnih autobuskoih stanica” koje su Nišlije papreno platile, da ostala mesta budu adekvatno sagledana. Umesto toga, bitnije je bilo završiti tender dok su kao i do sada potrebe građana sekundarne. Na samoj lokaciji ne postoji nikakva vertikalna ni horizontalna samobraćajna signalizacija koja je neophodna na mestima gde je stanica JGPP-a.

 

 

Nevidljiva stanica
Nevidljiva stanica

Starija gospođa sa kojom smo pričali nas je zamoilila da iznesemo sve ovo u javnost jer je jako “besna što niko ništa ne radi povodom toga”. Gospođa nam je potvrdila da je po izgradnju pumpe potpuno zaboravljeno na njih koji koriste ovo staljalište i da tako godinama već stoje na ulici. Dok nam je to pričala stajala sakrivena ispod reklame koja ni do pola ne štiti od kiše koja je padala na nju. Izjavila je “da je loše i kad je kiša i kad je velika vrućina i sunce jer nema gde da se sakriju ljudi”.

 

Nenad Stanković
Nenad Stanković kao neformalni direktor Direkcije ne odgovara na pitanja

Nenad Stanković iz Direkcije za javni prevoz grada Niša se nije javljao na telefon iako smo mejlom dostavili informaciju Direkciji da radimo tekstove vezano za javni gradski i prigradski prevoz i da će biti kontaktirani. Takođe smo ih uputili na bazu registrovanih medija gde smo registrovali Nišku Inicijativu kao medij po svim zakonima Republike Srbije. Stanković je osoba koja je najzaslužnija za rad Direkcije i za javni prevoz u gradu Nišu, jer je po rečima sagovornika koji žele da ostanu anonimni, Stanković osoba koja stoji iza Direkcije i koja se za sve pita.

 

Author