Cisterna amonijaka

Posle iskliznuća cisterne sa amonijakom juče oko 17h kao i curenja gasa u vodu Nišave i stvaranja oblaka koji je zahvatio Pirot, sitacija sa vodosnabdevanjem Niša je stabilna, dok po merenjima nema prisutstva amonijaka u vazduhu u samom Pirotu.

Iz sektora za vanredne situacije sve ove informacije su dostavljene medijima i javnosti, dok u niškom Kliničkom centru je primljeno 15 građana, i niko nije životno ugrožen. U pirotskoj bolnici je još sinoć primljeno 51 lice, nijedno nije životno ugorženo, dok je jedno lice preminulo posle saobraćajne nesreće u samoj blizini mesta iskliznuća cisterne.

Preporučuje se da se u delu grada gde je industrijska zona ne izlazi iz kuća i domova bez preke potrebe.

U samom Pirotu se nalazi i ministar infrastrukture Goran Vesić kao i ekipe Sektora za vanredne situacije, Dve fabrike Tigar su obustavile proizvodnju, dok je u Pirotu proglašeno vanredno stanje, pa neće raditi škole i vrtići.

Državni vrh je poslao vojsku na administrativnu granicu sa Kosovom, dok su Pirot, građani i zdravlje istih kao i havarija sa amonijakom ostali kao sekundarna briga Predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Kolege sa portala Pirot plus online imaju najnovije i najtačnije podatke.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.