Izvor: N1


Načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić kaže da je policija identifikovala muškarca za koga se sumnja da je u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede. N1 saznaje da je državljanin Crne Gore Ivan Kontić osoba za kojom policija traga.

“Intenzivno tragamo za I. K. (30), zbog sumnje da je dvadesetosmogodišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga je oštećenom polomio obe podlaktice. Po nalogu nadležnog tužilaštva radimo na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i na pronalasku i hapšenju osumnjičenog”, navodi se u saopštenju policije.

N1 saznaje i da je Kontić član obezbeđenja kladionica MaxBet, kao i poslovni partner vlasnika tih kladionica. Kako saznajemo i žrtva je bila uključena u obezbeđivanje tih objekata, a motiv za prebijanje su navodno neraščišćeni poslovni odnosi.

Podsećamo, na društvenim mrežama se juče uveče pojavio stravičan snimak, na kome se vidi kako nepoznati mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke.

Na njemu se vidi kako muškarac sedi na drugom, dok je on već na zemlji i pesnicama ga udara u glavu. Nasilnik se nije zaustavio u batinjanju sve dok se pretučeni muškarac nije onesvestio, ali čak i to ga nije sprečilo da nastavi dalje da ga bije. Na snimku se vidi da je, uz pretnju, oterao jednog mladića koji je pokušao da ga odvoji od momka koji je na podu ležao bez svesti. Potom je povređenog i besvesnog momka pomerio, kako bi ga namestio na bok, da bi mu polomio obe ruke, što je brutalno i učinio.

Sve to je posmatralo nekoliko ljudi, a jednog momka, sprečio je drugi iz te grupe i nije mu dozvolio ni da pokuša da odvoji ovog neviđenog nasilnika od onesvešćenog mladića, jasno se vidi na snimku sa beznednosne kamere.

Na društvenim mrežama, u pojedinim Fejsbuk grupama sa velikim brojem pratilaca, pojavila se lažna vest da je to snimak prebijanja Milana Vujića, studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu i aktiviste, koga je jedan 22-godišnjak napao pre nešto više od mesec dana zbog, kako mu je rekao, pisanja po Tviteru, nakon čega je Vujić zadobio takve povrede da je morao da bude operisan. On je za portal N1  demantovao da se radi o njemu.

Author