Poslanica Srpske napredne stranke i mlada nada ove partije Nevena Đurić, ove večeri u debati “Reč na reč” nije uspela da opravda pohvale svog šefa Aleksandra Vučića i u nekoliko navrata je delovala veoma zbunjeno dok je govorila, po svemu sudeći, unapred naučene govore. Dok je u zanosu pričala o žutim lopovima, stranim plaćenicima i ugroženosti SNS, dve reči Aleksanra Jovanovića Ćute bile su dovoljne da joj u potpunosti popusti koncentracija i da zaboravi šta je htela da kaže.

Od kad je osnovana, Akademija mladih lidera Srpske napredne stranke iznedrila je brojne političke velikane. Od Kebare, preko Langure i Staše Stojanović, nizali su se mladi lavovi i lavice, kojima se predviđala blistava politička budućnost. Ipak, do pojave mlade Nevene Đurić niko nije zavređivao toliku pažnju vođe.

Tokom svog prvog učešća u emisiji “Reč na reč”, Đurićeva je demonstrirala zavidne veštine u vređanju sagovornika, upadanju u reč i vikanju, što je izazvalo ogromno oduševljenje kod Vožda, poznatog po tome što je i sam u mladosti delovao kao neko ko nije birao reči i neretko prelazio granice pristojnosti.

“Mislim da se pomalo razumem u politiku i mogu da prepoznam one koji su talentovani. To dete je, da ne kažem najtalentovanije koje sam video u poslednjih 15, 20 godina, ali svakako jedno od najtalentovanijih u politici. Pokazala je takvu energiju, srčanost koja me je negde podsetila na vreme kada sam ja bio mlad, negde pre jedno 25 godina, ali ona je pametnije i bolja od mene“, naglasio je lider naprednjaka.

Ova izjava vinula je u zvezde mladu Nevenu Đurić, koja je u međuvremenu postala prva opcija SNS za gotovo svaku debatnu emisiju. I kolege iz stranke su joj odale priznanje na iskazanoj hrabrosti, te je tako, pošto je videla uživo opoziciju i preživela taj susret, stekla status heroine.

Pritisak koji se sručio na leđa mlade jurišnice SNS i očekivanja da bude mladi Vučić u ženskom obliku su uzela svoj danak. Nevenu su večeras poremetile dve reči koje izgovorio Aleksandar Jovanović Ćuta iz pokreta Ekološki ustanak.

Dok je “biflala” unapred nučen govor, savršeno napisan i u kom su svoje mesto našli opozicija, Đilas, Marinika, Zelenović, bivša vlast i ugroženi Vučić, Nevena je počela da zamuckuje. U trenutku kad je postalo očigledno da je zaboravila šta je rekla i kad je postalo jasno da je daleko od poentiranja, dodatno ju je poremetila Ćutina upadica.

tekst preuzet sa sajta Nova.rs

Author