Milan Stojanović

Milan Stojanović dopisnik televizije N1 iz Niša, na zadnjoj sednici Skupštine grada Niša, prepoznat je u govoru odbornika Branislava Jovanovića kao deo “građevinske mafije”, dok je u govoru upotrebio i druge pogrdne insinuacije, kao što su “ne vidim ove nezavisne novinare, jedan u četnike jedan u partizane”…

Milan Stojanović je dugovodišnji novinar i sadašnji dopisnik N1 iz Niša, a njegovo interesovanje u radu se godinama zasniva na realnim problemima građana i društvenim događajima koji jesu od važnosti za grad. U svom tradicionalno dugom press-u, Odbornik Jovanović je izneo niz insinuacija, ali nije naveo ni jedno ime i prezime. Da se prisetimo, Milana su verbalno i fizički napali radnici JKP Naissus-a zbog snimanja radova na ulici.

Čuo sam na šta je aludirao gospodin Jovanović. Ne znam šta bih rekao. To su politicari, prošli su sito i rešeto – blatili, bili blaćeni, hapšeni, puštani, pa opet ispočetka. Paušalno ponašanje, targetiranje, lupanje meta (…) njima je način života. Svedoci smo da mnogi od njih više ne razumeju šta je odgovorno ponašanja za skupštinskom govornicom, a najlakse im je svima nekako uvek po medijima i novinarima. Nije za ignorisanje jedno – jedan političar svoja navodna saznanja o nelegalnim poslovima i navodnim pretnjama je najavio da će nam reći, pa nije rekao. Zasto, to treba da ga pitaju institucije. Hoće li – ne verujem… izjavio je Milan Stojanović o ovom snimku i izjavi odbornika Branislava Jovanovića, izjavio je Milan Stojanović.

Branislav Jovanović je na istom press-u izjavio da se ne oseća sigurno i da je dobio poziv u sred noći od osobe koju nije hteo da imenuje, koja je po njegovim rečima upletena u nezakonite radnje. Zato je na neposredan način implicirao da je Stojanović deo “kriminalne grupe” ne otkrivajući koji je to član SNS-a ustvari njega zvao.

Deo sa pominjanjem Stojanovića na snimku sa press-a je od 0:40 do 0:55. Snimak nije montiran niti prepravljan jer je to stav redakcije.

Ilija Živković, novinar iz Niša, dao nam je svoje viđenje cele situacije kao i izjave koja implicira novinara Stojanića sa N1 kao “diskutabilnog” i celu situaciju:

Ilija Živković
Ilija Živković kao novinar ima svoj pogled na prozivke novinara sa N1.

Branislav Jovanović je čovek koji je politički ostao u prošlosti, tu negde na prelasku sa vlasti u formalnu opoziciju. Njegova obraćanja, saopštenja i javni nastupi su svi isti – borba sa nevidljivim neprijateljem, šatro opoziciono delovanje koje se zasniva na poređenju broja kružnih tokova, škola, sportskih terena koje su oni kao vlast uradili i šta je od tada SNS uradio. Odbornik Jovanović najavio je da će na sednici skupštine (raz)otkriti građevinsku mafiju u gradu, pričati o onima koji su sprečili rušenje objekta lokalnog moćnika i pretnjama koje je dobio zbog pokretanja takve teme. Svega toga nije bilo, već je u maniru “naprednjaka” iskoristio priliku i medijski prostor koji neretko dobija da se obračuna sa Milanom Stojanovićem, novinarem N1 koji nije bio prisutan, aludirajući da ovaj ne sme da izvesti o tome jer mu je brat direktor GSA. Ovakvo ponašanje, etiketiranje, nipodaštavanje novinara je neprihvatljivo, pogotovo kada dolazi od funkcionera. Ne možete govoriti o nekom poštenju, političkim budalama i silama koje vas ne mogu zaustaviti u borbi za istinu kada one malobrojne koji za tom istinom zapravo i tragaju svakodnevno označite kao vaše neprijatelje. To vas samo svrstava u moralnu koaliciju sa uzdanicama SNS Akademije, sem ukoliko koalicija i ne bude ozvaničena, ipak se ne dobija topla podrška od Džunića besplatno?

Džunić (SNS) kao Predsednik Skupštine pružio podršku Jovanoviću jer su po njegovim rečima obojica žrtve progona, hapšenja i pritvora.

Sa druge strane Branislav Jovanović negira da je mislio na Milana Stojanovića dopisnika N1, izjavio je da ga čak i ne poznaje. Nije mu poznato ko je direktor Gradske stambene agencije i ne zna ništa o tome kako je to “jedan brat u četnicima a jedan u partizanima”, što je i izjavio i što je objavljeno u snimku koji nije sečen i prekrajan.

Jovanović je pojasnio da ne postoje nezavisni mediji, jer svi imaju gazdu u Beogradu, ne razmišljaju na “niški način” i smaostalno. Rekao je da postoji par lokalnih medija koji imaju adekvatan nivo rada, ali da ima i lokalnih kojima se kao i nacionalnim medijima urednička politika kroji u stranci ili kod glavnog u SNS-u. U potpunosti je negirao na koga je mislio, izjavio je da ne poznaje novinara sa N1, da ne zna ni ko je direktor Gradske stambene agencije, dok je na početku izjave bio nejasan da li je uopšte tako nešto i rekao na konferenciji, iako postoji jasan snimak.

Author