Milan Dog

Milan Dog, rođeni Nišlija koji svakodnevno objavljuje “izveštaje sa terena” u vidu foto-stripova, ovog puta napisao je pismo u kome se sin obraća svome ocu nakon prvog radnog dana.

Pismo prenosimo u celosti u nastavku teksta:

Dragi oče,

nakon našeg dugogodišnjeg neslaganja rešio sam da preduzmem nešto što će te, konačno, učiniti ponosnim na svog sina. Učlanio sam se u stranku.

Istog dana sam dobio posao na viskogradnji, dozvolu za izlazak u grad u vreme policijskog časa kao i diplomu pirotehničkog fakulteta neophodnu za obavljanje zadataka na novom radnom mestu.

Prvog dana sam radio noćnu smenu pa mi je ona propusnica baš dobrodošla. Firma mi deluje odlično organizovana. Poslali su vozilo po sve zaposlene i razvezli nas do posla.

Kao što si me uvek savetovao da budem najbolji kada nešto radim, sam sam na vrh zgrade izneo dva zvučnika dok su ostali nosili samo po jedan.

Kancelarija mi je prostrana i ima odličan pogled na grad. Kolege su mi zabavne. Stalno pričaju strašne priče iz mladosti. Ja uglavnom ćutim jer, na žalost, nemam iskustva iz zatvora.

Tu su mi objasnili da je naš posao u sektoru javnog informisanja i da tih dana informišemo gradjane o lopovima u našem društvu. Samo sam klimao glavom iako sam do tada mislio da za to već postoje institucije.

Na neki način to je posao iz mojih snova. Ti znaš da sam ja oduvek želeo da puštam glasno muziku sa krova. Imali smo i vatromet a ja vatromet nisam video još od prošlog utorka.

Zatim smo uz pesmu uzvikivali ime kriminalca na slobodi. Suze su mi bile u očima kada smo svi kao jedan zapalili baklje.

Ne brini, nisam dozvolio da to neko od kolega primeti. Tu su mi pomogli svi tvoji saveti o vojničkom vaspitanju.

Moram da ti se pohvalim, na moje prijatno iznenadjenje, svi su me odlično prihvatili uprkos mom očiglednom neiskustvu u snalaženju sa bakljama.

Verovatno zato što se zbog moje visine moja baklja videla najdalje. Sve do Dnevnika. Sve smo snimali dronovima pa možda budem i na televiziji zbog nečeg pozitivnog, konačno.

Jedino mi je bilo malo neprijatno kada su komšije počele da viču na nas i da mi spominju tebe. A ja sam sve to i radio zbog tebe, oče.

Tvoj Sin

P.S. Jedva čekam novi radni dan.

Stripove Milana Doga možete pratiti na Fejsbuku, Tviteru i sajtu Niške inicijative.

Author