Klinički centar Niš

Podaci koje smo dobili od čelnika Doma Zdravlja Niš i Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu govore da se već broj medicinskog osoblja vekcinisao od procenta opšte populacije.

Iz Doma zdravlja Niš Ukupan broj radnika zaposlenih na neodređeno i odredjeno vreme je 1120.
Ukupan broj vakcinisanih do 09.04.2021. je 848 radnika. Ukupan procenat vakcinisanih 75.71 ,% zaposlenih.

Klinički centar ima malo drugačije podatke. UKC Niš ima 3339 medicinskih radnika, do sada je  1869 medicinskih radnika ili 47% primilo vakcinu dok je veliki broj medicinskih radnika preležao Covid19.

Dom zdravlja Niš ne dostavlja bilo kakve informacije za koje su pitani od strane nepoželjnih medija i novinara
Dom zdravlja Niš

Po izjavama više medicinskih radnika iz Doma Zdravlja, posle vakcinacije nastavili su da rade normalno, čak se uvek nalaze na spisku radnika na dežurstvima. Medicinski radnici koji se nisu vakcinisali, u nekim primerima su više puta bili u samoizolaciji kao kontakt obolelih, a u toku samoizolacije su primali 100% lični dohodak, pa čak i ako su više puta bili u samoizolaciji.

Tako su praktično vakcinisani dobili radno vreme i vikendima, dok oni koji nisu to uradili dobijaju više puta mogućnost za odsutstvovanje sa posla sa punom platom.

“Vakcinisala sam se zato što mislim da treba da to uradim, neke moje kolege i koleginice nisu, bilo da su tehničari, medicinske sestre ili možda lekari, neki su više puta bili u samoizolaciji, dok oni koji mogu, kao neki koordinatori, rade od kuće. Ispada da su oni koji su se vakcinisali dobili za nagradu dežurstva, dok oni koji nisu dobijaju višestruku mogućnost da budu u samoizolaciji dok primaju istu platu” rekla je jedna sagovornica iz Doma Zdravlja.

Praksu koja se sprovodi na ovaj način, potvrdili su više radnika ovih ustanova.

Što se tiče građana i vakcinacije, oko 1.5 miliona građana se prijavilo za vakcinaciju u Srbiji.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.