Na zvaničnom sajtu garad Niša ne postoje podaci o izvšenju Budžeta Niša za 2019. godinu. Postoje samo za prva tri kvartala, međutim završni izveštaj, iako treba da ga usvoji Skupština grada koja je trenutno u prelaznom stanju, ne postoji.

 

 

 

 

 

 

 

 

Po informacijama iz Sekretarijata za Finansije grada Niša, dobili smo odgovor “da je dokument u pripremi da ne mogu da stignu da završe ovaj dokument i izveštaj”.

Kvartalni izveštaj izlazi za mesec dana posle završetka kvartala prethonih godina, dok je izveštaj za prethodnu godinu bio dostupan do aprila meseca sledeće godine, Sredinom jula 2020. građani još ne znaju šta smo potršili, koliko i za šta u 2019 godini.

Danijela Spasović je stalno prisutna na Skupštinama i saradnik je Gradonačelnika, koga je stalno pripremala za raspravu u Skupštini gde je Bulatović imao jedne te iste govore od više sati bez ikakve suštine.

 

Budžet grada Niša, podaci sa sajta grada
Budžet grada Niša, podaci sa sajta grada bez kraja 2019 i polovine 2020. godine, nema podataka za kraj 2019. i za 2020. godinu

Po nezvaničnim podacima za 2019. godinu, Gradonačelnik Bulatović je izjavio pompezno da je izvršenje nikad veće, tj oko 85%. To jeste bolji procenat u odnosu na prethodne godine gde je izvšenje bilo oko 65%. detalje i istinitost čekamo u zvaničnom izveštaju.

Ostaje nejasno kako je to sve znao Gradonačelnik, kad pola godine kasnije niko drugi ne zna.

Ljubiša Janić
Načelnik gradske uprave nije dostupan za pitanja; foto: N1/printscreen

“Jedan od razloga zbog čega se ne objavljuje i izvršenje za celu 2019, kao i za prva dva kvartala u 2020. godini jeste losa situacija oko naplate i punjenja budžeta Niša od strane svih linija kojima se budžet puni” bio je precizan sagovornik iz sfere javnih finansija koji je hteo da ostane anoniman jer radi u gradskoj upravi.

Pokušali smo da dođemo i do načelnika Janića, ali se tradicionalno ne javlja na telefon ili je na sastanku.

U narednom periodu ćemo možda da posetimo ove zvaničnike na poslu, da snimimo izjave uživo na njihovom radnom mestu.