Aleksandar Đorđević iz BIRN izjavio je u Danu uživo da “poslednjih dana svedočimo tome da se pravi pritisak na Nebojšu Stefanovića”. “Sve je više jasno da je on prava meta svih ovih tabloidnih proganjanja i politička meta Vučića. Nama ostaje glavno pitanje zašto je Nebojša Stefanović baš sada i u ovom trenutku stavljen na odstrel i zašto se u stvari zamerio Vučiću. Svi u režimu su svesni da bi takav potez bio početak kraja ovog režima, obračunavanje sa Stefanovićem ne može da prođe bezbolno u ovom trenutku”, kaže.

Bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović dala je danas izjavu u SBPOK.

„Hrkalović je bila jako bitna figura u MUP godinama, ona po svojoj funkciji nije imala takve ingerencije, ali je javna tajna da je ona u stvari upravljala ministarstvom i imala mnogo veće ingerencije nego što je to zakonom predviđeno“, kaže on.

Poslednjih dana, kaže, svedočimo tome da se pravi pritisak na Nebojšu Stefanovića.

„Sve je više jasno da je on prava meta svih ovih tabloidnih proganjanja i politička meta Vučića. Nama ostaje glavno pitanje zašto je Nebojša Stefanović baš sada i u ovom trenutku stavljen na odstrel i zašto se u stvari zamerio Vučiću. Svi u režimu su svesni da bi takav potez bio početak kraja ovog režima, obračunavanje sa Stefanovićem ne može da prođe bezbolno u ovom trenutku“, kaže.

Govoreći o Slaviši Kokezi, kaže da on, „za razliku od Hrkalović i Stefanovića, nije čovek od prevelikog značaja“.

„I da je on izvučen iz rukava kao igrač koji je tu da zamuti vodu i da tabloidima neki materijal za ovaj obračun tihi koji se vodi ispod radara“, kaže on.

Istakao je da misli da „nažalost, svedočimo tome da su sve institucije degradirane“.

„Da mi sve ključne i bitne informacije saznajemo isključivo preko tabloida, kojih je sve više, koji služe da prenose upozoravajuće poruke jedni drugima unutar tog klana“, kaže.

Mišljenja je da će „tek isplivavati informacije u ovom međusobnom optuživanju“.

„Mislim da je za Vučića nemoguće da se obračuna sa ljudima iz najbližeg okruženja, a da sam ostane neuprljan“, kaže.

Tekst preuzet sa sajta N1.