Delta Planet

Marina Živulović Petrović, načelnica Uprave za građevinarstvo, u javnom nastupu na Tv Belami, izjavila je da je zelena površina koja je bila pod Kedrovima data Delti zbog puta za odvoženje komunalnog otpada.

Na licu mesta se jasno vidi da je ta zelena površina data Delti u zadnjim izmenama planske regulacije, a pomenuta površina je naznačena kao put za odvoženje komunalnog otpada.

Povodom svih činjenica i pravne regulative koja propisuje procesne radnje u ovim situacijama, Niška Inicijativa je uputila zahteve za pristup informacijama od javnog značaja Gradonačelnici i Pravobranilaštvu. Od Gradonačelnice smo tražili sa koje budžetske linije je izdvojeno 70 miliona za saobraćajnice oko Delte, dok smo od Pravobranilaštva tražili da nad dostavi odluke i mišljenja na osnovu kojih je predloženo i odlučeno da se otuđi zemljište o kome se ovde i radi, kao i na još jednoj lokaciji vezano za Deltu.

Ove činjenice i navode oko toga šta će biti na tom mestu, aktivista Miloš Bošković je pitao uživo u programu Marinu Živulović Petrović, koja je nedvosmisleno objasnila kako je to bitna stvar za ispunjavanje uslova Delte da bi poslovala. Umesto pojašnjenja odluke koja nije mnogo logična, Živulović Petrović je počela da objašnjava razlog postojanja komunalnog otpada u ovako velikom tržnom centru. Poslušajte sami pitanje i odgovor, sve je lepo rečeno:

Da li je prostor o kome je ovde reč dat za odvoženje otpada ili je jasno da se radi o parking prostoru, pogledajte sami.

Evo tačne lokacije o kojoj pričaju da je put za iznošenje komunalnog otpada:

Aktivista i Inženjer Danijel Dašić kaže da je potpuno logično da se komunalni otpad niti odlaže sa prednje strane ulice, kao i da to nije put kojim se kreću kamioni za odvoženje otpada.

Danijel Dašić ne vidi ulaz u garažu u dokumentaciji
Danijel Dašić ne vidi ulaz u garažu u dokumentaciji

Po trenutnim planovima, otpad je planiramo da se odvozi na totalno suprotnoj strani objekta, tj na severnoistočnom delu objekta, na prilazu kod Toplane, pojašnjava Dašić.

Ovako je izgledala parcela i linija koja deli posed Delte i grada Niša:

Da li mislite da nam nadležni govore istinu i zašto ne?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.