Aleksandar Jovanović Ćuta i pokret Moramo koji se kandidovao na predstojećim izborima, u medijskim nastupima već neko vreme unazad nemaju dlake na jeziku. Nema dlake na jeziku i kada se obraća Policiji, režimskim medijima koji vređaju građane i studente, kao i kada se obraća budućim investitorima koji planiraju da uništavaju reke, kopaju rude i uništavaju našu zemlju.Ovakve poruke, puno puta jako precizne i oštre, pojašnjava Ćuta, su ustvari blaga istina u odnosu na ono šta radi trenutna vlast i šta bi nam radila da nema otpora.

Insptitucije rade u interesu privatnih firmi koje direktno rade na uništenju naše zemlje i prirode, to je neprihvatljivo, pojašnjava Jovanović.

Da nije bilo otpora na Staroj planini, da nismo zabranili te cevi i MHE, oni bi radili šta hoće. Ne damo našu zemlju, treba nešto i deci da ostavimo. Oni bi sve da unište, da upropaste prirodu, samo ih zanima profit. Oni ne razumeju život, protiv takvih se mi borimo, borićemo se do kraja. Znaju oni da se mi ne plašimo ni policije, ni njihovih prodanih duša u državnim sistemima. Mi smo tu, a gde će oni kad padnu?

Ćuta je ispred izborne liste Moramo u prethodnom periodu imao veliki broj nastupa i akcija, u svakoj prilici na medijima je na oštar način pružio otpor medijskom “toplom zecu”, na koji nailaze svi koji su opoziciono ili kritički nastrojeni.

Pokret Odbranimo reke Stare Planine je i dalje jako aktivan na polju očuvanja prirodne sredine kao i u primeni zakona na koji apeluju jako dugo. ORSP je postao kroz svoje aktivnosti lider na polju ekološkog i građanskog aktivizma u Srbiji, dok državni mediji i oni sa nacionalnim frekvencijama imaju sistem ignorisanja rada ovog pokreta i ignorisanja tema koje pokreću.

Author