Kup Radivoja Koraća

Ništa ne bi bilo ni od Partizana ni od Zvezde da nema države, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja.

Vučić je naglasio da je ovde popularno da budete protiv države, da kažete da neko ima veću pomoć države, i kad postignete neki uspeh da kažete da je to uprkos državi, takve su vam i navijačke pesme.

„Ali da pogledamo malo istini u oči, ništa ne bi bilo ni od Partizana ni od Zvezde da nema države. Nijedan klub u Evropi, ne samo u Evroligi, nema toliko podršku koliku imaju Partizan i Crvena zvezda od države“, naglasio je on.

Vučić
Vučić pojasnio građanima

Vučić je pojasnio da govori o novcu koji ide direktno od države.

„Preko Košarkaškog saveza, preko Grada Beograda, preko Republike, govorim o Telekomu, govorim o NIS-u, jer je to naš zahtev NIS-u, kao što nisu ni Gasprom i Ziđin došli, kada pričamo o fudbalskim klubovima, zato što ih je pozvao neko iz Partizana i Zvezde, već zato što ih je država molila i tražila da pomognu, da bi bili uspešniji na evroskoj sceni, jer je to važno za ugled naše države“, naveo je on.

Kako je poručio, država plaća enormne sume novca.

„Na to dodajte da dobijaju halu Arena po tri puta nižoj ceni nego što je tržišta, pa zatim sve otplate i odlaganja i izlaženja u susret oko plaćanja poreza. Zatim privatnici kojima država kaže da podrže klub za koji neretko i ne navijaju“, napominje Vučić.

On je otkrio i kako se plaćaju porezi.

„Tako što im mi damo pare, oni sutradan uplate to što smo im mi dali, samo što narodu neće da kažu“, ukazuje Vučić.

Partizan, kako je naveo, osam godina ne bi igrao evropsku utakmicu u fudbalu da nije države, dok u košarci država plaća evroligašku licencu za oba kluba.

„Pri čemu su oni poštenu pa to kažu. Potpuno bi propao klub, svaki put smo mi plaćali licencu. Zvezdi nismo platili 2014. godine i oni tada nisu igrali u Evropi, posle toga smo i njima platili četiri ili pet puta“, naveo je on.

Vučić je naglasio da se to dešava zato što nemamo uređene odnose i privatne klubove.

„Postojali ne bi bez države i nemojte da vas lažu da su uspešni. Od svih onih velikih akcija skupljanja para za poreze, dinara nisu uplatili. Na današnji dan dužni su skoro šest miliona evra, Zvezda je dužna milion i 200 hiljada evra za poreze u košarci“, izjavio je Vučić.

Author