U javnim nastupima raznih “pr-ova” i drugih stručnjaka ovog javnog preduzeća, kao i na zvaničnom sajtu Skijališta Srbije, pojašnjeni su njihovi standardi “zabavnih sadržaja” kao i usluge koje mogu da se “iskuse” u ovom “mondenskom” zimovalištu.

Pa je tako na samom cenovniku usluga navedeno da je usluga parkiranja u garaži “zabavni sadržaj”.Od zabavnih sadržaja u ovom ski centru (koji je postao sve sem toga) uvrstili su Zip line, Tjubing i Bob na šinama. prosto da ne znaš za šta da se odlučiš od toliko ponude.

Poznavajući te sadržaje, samo snalaženje u saobraćaju i parkiranje, izbegavanje protivzakonitog naplaćivanja “lopatarenja za parking mesto” kao i izbegavanje pauk službe je ekstremniji sadržaj od samog skijanja, obzirom na strukturu staza i “znanje” pomoću kojih su napravljene i održavane.

Ski pass je ove godine poprilično skuplji, dok se sada za sve ski pass karte koji su za 7 dana i više, posebno plaća noćno skijanje, što značajno povećava cenu.

U prethodnim godinama, noćno skijanje nije bilo previše posećeno u odnosu na dnevno, a ove godine ostaje da se vidi kakve su im bile procene.

Najegzotičniji deo na Kopaoniku je ski bife na Pančićevom vrhu, jer odoleva svim vremenskim uslovima i važećim zakonima Srbije.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.