U Jeronimovoj ulici u Nišu, danas smo naišli na izuzetan primer saradnje građana, Grada, i JKP Mediane. Poslušajte sami izjave građanina koji se založio da ovo sve sam uradi uz pomoć Grada i JKP Mediane.

Građanin sa snimka se dogovorio sa gradom da donira 33 sadnice koje će JKP Mediana da posadi u ovoj ulici. Kako bi bilo lepo da svaki pošten građanin donira sadnice koje bi kasnije posadila JKP Mediana. Bili smo jako srećni što smo uspeli da snimimo ovaj trenutak dogovora između komšija.

Eto i dobrog primera kako jedno celo preduzeće radi i pomaže fizičkom licu da sadi stabla po gradu.

Takođe je lepo da čujemo da će JKP Mediani ovaj građanin da donira i neku “mašinu za čupanje panjeva”. Eto i načina da se zanovi već stara mehanizacija u Mediani. Sjajno!

Apelujemo da Gradonačelnica Dragana Sotirovski da razmisli da se građani sa ovakvom energijom, znanjem i ličnom inicijativom nađu u Gradskom veću, jer ionako u Nišu nemamo većnika za Ekologiju i za komunalna pitanja. Pozivamo menadžment JKP Mediane, pa i drugih preduzeća, da se ugledaju na ovakve primere i da sa više entuzijazma rade svoj posao.

JKP Mediana nam je i poslala spisak građana koji su potpisali peticiju da se ova ulica sredi i uklone stara stabla, kao i da se posade nova. Po rečima šefova iz JKP Mediane sa kojima smo i pričali telefonom, ovo je sve urađeno na inicijativu građana iz ulice.

Potpisi “svih” stanara iz ulice za “zamenu drveća”

Ono šta je izuzetno dobro jeste i takozvana “seča propisa” koja se jednom kratkom peticijom stanara pretvorila u efikasnu akciju. Akciju u kojoj nema previše birokratije, inspekcija, Zavoda za zaštitu prirode, dosadnih stručnjaka Šumarskog fakulteta, kao i primene propisa. Eto, vidite kako može.

Jako smo zahvalni što nam je ovaj Nišlija i omogućio da ovako dugo ostanemo u ovoj njegovoj ulici i da snimamo rad javne službe.

I dalje ćemo da pratimo sva dešavanja u gradu, nadamo sa više znanja i entuzijazma.

Tekst je izmenjen posle konsultacija sa kolegama iz novinarske branše.

Author