Slider

O Niškoj inicijativi

Niška Inicijativa je odbornička grupa u Skupštini Grada Niša koja dosledno zastupa interese svih građana, bez obzira na njihovo političko opredeljenje. Uprkos trendovima i pogrešnim praksama, Niška Inicijativa nije centralizovani politički subjekt.Niška Inicijativa nema šefa u Beogradu.

Okosnicu Niške Inicijative čine odbornici Skupštine Grada Niša – dr Radmila Popović, specijalista opšte medicine, Dejan Petković, diplomirani filolog, Srđan Nonić, diplomirani profesor sporta i fizičkog vaspitanja i Dragoslav Petrović, diplomirani muzički pedagog. Niška Inicijativa prerasta u grupu građana, koja je otvorena za sve ljude od integriteta, ideja i inicijativa.

Niška Inicijativa je neprofitna organizacija, okrenuta građanima Niša, njihovim interesima i životnim potrebama.

Zalažemo se za direktnu komunikaciju u radu sa građanima, saradnju sa organizacijama civilnog sektora, kao i saradnju sa svim nekompromitovanim političkim činiocima, koji dele naše vrednosti i ciljeve i koji svojim delovanjem zagovaraju principe poštenja, savesnosti, informisanosti, interese prava, pravde, a posebno zadovoljenja potreba svih građana Niša. Naš cilj je da Niš ima upravu kojoj je na prvom mestu Grad. Niška Inicijativa je aktivni borac protiv strančarenja i svih sličnih manifestacija političke logike, posebno liderski i centralistički ustrojenih političkih organizacija, kojima je reč “demokratija” samo pokriće za odluke koje donose vrhovi partija i njihovi interesni krugovi.

Nišku Inicijativu ne obavezuju na poslušnost nikakve “tate” iz Beograda.

Niška Inicijativa smatra da je u dosadašnjem radu opravdala svoje odborničke mandate, uprkos činenici da su njeni članovi isprva bili aktivni pod drugim imenom (DJB). Niška Inicijativa planira da svojim dodatnim angažovanjem probudi dobri i prepoznatljivi opozicioni duh promena, koji je iz Niša uvek budio i inspirisao ostale krajeve Srbije.

Pozivamo sve građane Niša, koji imaju želju da se uključe u rad organa Grada, da nam se pridruže u pripremi materijala za skupštinske nastupe, jer mislimo da je naveći potencijal baš u ljudima i njihovom doživljaju aktuelnog trenutka. Ne mislimo da smo najpametniji, niti da smo najpozvaniji za pitanja koja opterećuju Grad i građane. Zbog toga računamo na Vašu pomoć i iskrenu saradnju u stvaranju jednog ambijenta, koji će podjednako biti prijatan za život nas Nišlija, kao i za goste, kojih je svake godine sve više na kapijama našeg Grada.

Ne ustručavajte se da nas kontaktirate!