Vladalac

Dvodelni dokumentarni serijal televizije N1, “Vladalac” koji govori o političkoj biografiji sadašnjeg predsednika države, Aleksandra Vučića izazvao je burne reakcije u redovima vlasti.

Već posle prvog dela reagovao je predsednik Srbije ocenom da je tu reč o četiri sata nepatvorene mržnje, a poslanici vladajuće većine u skupštini nazvali su taj dokumentarac propagandnim smećem i besprizornom hajkom N1.

Autor serijala, Slaviša Lekić odgovario je na ove komentare rečima da je Vladalac “tužna priča o pustoši koju prouzrokuje autokrata okružen oholim pojedincima u vrhu vlasti i društvenom sunovratu ljudi u čije ime oni vladaju.”

Prvi deo dokumentarnog serijala o političkoj biografijia Aleksandra Vučića pogledajte na snimku ispod:

Nakon emitovanja drugog dela serijala “Vladalac”, nastavile su se burne reakcije.

Dok glavni akter, predsednik Srbije Aleksandar Vučić veruje da je taj film posledica kampanje koju, kako kaže, plaćaju “ujedinjeni tajkuni Srbije”, novinar Ranko Pivljanin ocenjuje da je predsednika zabolelo podsećanje na “neslavnu prošlost” koju bi da zaboravi.

Jutro posle premijere druge epizode serijala “Vladalac”, studija nacionalnih televizija okupirali su branioci vlasti. Da brane “vladaoca”.

“To je propagandni spot”, rekao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Baš kao i posle prve, glavni akter serijala odlučio je da se brani i posle druge epizode. Od ocene da je u pitanju “nepatvorena mržnja”, ide korak dalje.

“To je kampanja koju organizuju i koju plaćaju svakako i nesumnjivo ujedinjeni tajkuni Srbije koji bi da se vrate na vlast da mogu da nastave da pljačkaju ovu zemlju, Đilas, Šolak i Mišković”, kazao je Vučić.

Gore pomenutima predsednik Srbije poručuje da ih se ne plaši. Tvrdi, međutim, da strahuje za izborne rezultate svoje stranke.

Da li će ovaj dokumentarni serijal zaista uticati na stavove javnosti i lošije izborne rezultate ili je u pitanju još jedno stavljanje u ulogu žrtve bivšeg radikala saznaćemo uskoro.

Drugi deo serijala “Vladaoc” o političkoj biografiji predsednika SNS-a, Aleksandra Vučića pogledajte na snimku ispod: