Divljana

Usled odluke grada koja treba da pokrije nova dugovanja od 15 miliona dinara ove ustanove, ekipa Niške Inicijative je obišla kompleks ustanove Divljana.

Na slikama koje su u tekstu, možemo videti da obećanja kako će Komesarijat za izbeglice srediti Divljanu i posle odlaska migranata ostaviti bolje stanje nego što je bilo, bila totalna laž.

Samo jedan deo stolarije je zamenjen, i to na objektu gde je restoran i kuhinja, dok su na druga dva smeštajna objekta zamenjeni samo ulazni portali, svi ostali prozori su stari.

Divljana
Nabacani kreveti “krase” unutrašnjost objekta; foto: Niška inicijativa

Unutrašnjost više nije za upotrebu, deo kreveta koji su donešeni nisu adekvatni za decu, dok su stari kreveti rastureni i nabacani u jedan deo objekta zajedno sa ostatkom nameštaja.

Učionice više nisu u funkciji, kao ni ostali delovi za dnevni boravak dece. Stanje menze i kompletnog objekta sa restoranom su lošiji nego ranije, trenutno nisu u funkciji.

Sem zamenjene stolarije na samo nekim delovima, sve ostalo je u lošem stanju.

Trenutno ovi objekti ne  mogu da budu u funkciji boravka dece. Objekat je spolja propao, okolina objekata nije održavana dok su sportski tereni u lošem stanju.

Sve fotografija nastale su oko 12h u sred radne nedelje, gde pritom nismo zatekli nikog od osoblja i radnika u objektima.

Postavlja se pitanje posle ovih 15 milona za dugove Divljane, šta će se dalje dešavati sa ovim centrom?

Iz Gradskog Veća kažu da će se Divljana vratiti svojoj funkciji pa time pravdaju davanja za socijalni mir.

Za to je potrebno puno para i dobar funkcionalan kolektiv. Iz svih primera vidimo da grad nije sposoban da vodi jednu ovakvu ustanovu.

Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

I ovaj primer je iskorišćen za laganje javnosti.

Po izjavama da će Komesarijat za izbeglice da sredi Divljanu posle odlaska migranata, može se zaključiti da su nas opet lagali.

Lagali su nas i lokalni i republički čelnici, na prvom mestu sa Darkom Bulatovićem i ostatkom kabineta koji samo radi ono šta im se kaže iz centrale.

U toku leta u vreme protesta za medijske slobode, odbornik Nonić je susreo direktora Divljane, pitao i snimio odgovor, i od letos su se najzad dogovorili u Gradskoj kući oko rešenja.

Da li će Divljana biti još jedna rupa bez dna, jer ih očigledno nemamo dovoljno?

Kakav je to genijalni plan koji imaju gradski oci? Pitaćemo u petak za kada je zakazana sednica Skupštine grada.