Direktora Simfonijskog orkestra Vezenkovića, posle odbijanja da se dostave podaci o ugovorima sa bugarskim dirigentom Svilen Simeonovim, otišli smo da pitamo lično da li nešto krije i zašto da?

U dva navrata smo pričali, dok je sekundarna kamera snimala sa ulice u slučaju da se funkcioner drzne da bude agresivan, što se dešavalo do sada. U dva klipa Vezenković je izjavio baš ono što smo i tražili od njega. Podatke će dostaviti, ali mu je jako bilo bitno zbog čega ne viđa novinara Nonića na koncertima. Pogledajte sami oba klipa, da vam ne bojimo realnost.

Pored žalbe koju smo poslali Povereniku za nedostavljanje podataka koje smo tražili, obavestili smo i Gradonačelnicu o detaljima.

Kontaktirali smo i Većnicu zaduženu za resor kulture i turizma Andrijanu Anastasov i pitali je za stav oko ovog slučaja. Nedvosmisleno nam je rekla da je stav i Gradonačelnice i nje da će svi podaci uvek biti dostavljeni, da se ništa ne krije i da neće da se kriju podaci koji se tiču budžeta i rada javne uprave.

Od sada ćemo sve funkcionere da posećujemo na radnim mestima kada podatke koje tražimo kriju ili nedostavljaju pod smešnim ili drskim izgovorima.

Hvala im što postoje.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.